Donuts

de simsim82 in Dulciuri, 27 Feb 2014 | 6678 vizualizari

 

Dupa mult timp si multe incercari, am ajuns, in sfarsit, la reteta ideala de Donuts! ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 lingurite rase de drojdie uscata
  • 75 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Se pun intr-o craticioara laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si se pun pe foc pana se topeste untul

Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu drojdia si galbenusurile, apoi se toarna compozitia de lapte. Se framanta bine un aluat destul de moale, dar nelipicios si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se presara cu faina masa de lucru si se intinde o foaie de cca. 5 mm grosime si se decupeaza gogosile. Se lasa la crescut jumatate de ora, apoi se prajesc in ulei (bine incins).

Puteti glasa gogosile (donuts) cu ciocolata (topita) sau zahar pudra amestecat cu cateva picaturi de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase