De cate ori nu ati auzit persoane care spun ca diplomatul in sine e o prajitura buna dar ori prea dulce ori ca e prea gretos asa ca m-am hotarat sa impart cu voi o reteta care este zic eu "super"...:-)
Se pune apa cu gelatina la inmuiat pt 15 minute. Se bat oualele, zaharul si cu laptele bine, dupa care se pun intr-un vas peste care adaugam gelatina si o dam la foc pe baie de abur sau direct pe ochi, dar atentie focul la mic de tot amestecand continuu. Este gata atunci cand ia aspect de sos si face o spuma alba deasupra. Se lasa la racit.
Intre timp batem frisca pt compozitie pe care am tinut-o la frigider in prealabil. Cand sosul s-a racit sa poti tine degetul se amesteca cu frisca, amestecand cu o lingura din lemn pana se incorporeaza bine amandoua.
Cand e gata pregatim suportul in care urmeaza sa asezam tortul (cratita,cutie) Il imbracam in staniol apoi asezam bucatele de ananas pe fundul suportului, dupa care venim cu un strat din compozitia obtinuta si repetam operatiunea pana se termina compozitia. La final deasupra venim cu stratul de piscoturi pe care le trecem prin siropul ramas de la compoturile de ananas sau cu blatul pe care il insiropam cu acelasi sirop de mai sus. Se da la rece pana a doua zi cand urmeaza sa-l montam.
Deasupra suportului in care avem tortul asezat punem platoul pe care il tinem ferm impreuna cu cratita si dintr-o singura miscare il rasturnam si scoatem staniolul de pe el. Batem cealalta cantitate de frisca ramasa si incepem ornarea, se imbraca frumos in frisca dupa care asezam fructele. Il dam la rece pt cel putin 30 de minute dupa care servim.
Stiti ca de obicei diplomatul e dulce, gretos... aceasta reteta iese super..:-)