Diplomat

de Aletta in Torturi, 2 Ian 2017 | 5449 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Aceasta reteta minunata de tort am preluat-o de la draga noastra Rocsi, l-am facut de Revelion si s-a mancat in 10 minute absolut tot, daca mai era inca unul, era bine :)) Iti multumesc ptr retetele tale minunate. :-*

 

INGREDIENTE

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 450 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 20 g gelatina
  • 150 ml apa
  • 3 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • zeama de la un compot
  • capsuni
  • 3 kiwi
  • piersici din compot
  • un pachet piscoturi mare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat:

Crema:

Intr-un bol, am mixat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina; se amesteca si apoi se adauga laptele si esenta. Se pune pe foc si se amesteca incet la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca.

Gelatina am pus-o la hidratat 10 minute. Se toarna gelatina peste crema inca calda, se acopera cu folie si se lasa deoparte la racit. Frisca se mixeaza si se amesteca cu crema racita adaugand cate o lingura.

Eu am folosit o oala inalta de 5 l, si am tapetat cu folie alimentara, am tapetat cu piscoturi date prin zeama compotului, imbracand peretii oalei si baza.

Se pune un rand de crema, fructe, crema, fructe si ultimul rand de crema.

Se decoreaza dupa preferinta. Eu am folosit 10 g gelatina pe care am amestecat-o cu 3 linguri de apa si apoi am pus-o pe baie de aburi si am trecut feliile de piersici si kiwi prin gelatina topita si am decorat tortul.

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi baton de vanilie, in loc de esenta de vanilie

2

se pot adauga orice fructe, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Aletta 1

03.01.2017, 10:36

Mersi Camy

diaconta 1

03.01.2017, 16:06

un tort foarte bun

miki_a 1

03.01.2017, 19:16

Un tort foarte bun și mereu la modă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de fructe de padure - 2018