Diplomat 200

de lia maria in Torturi, 6 Ian 2011 | 27874 vizualizari

 

Este un tort delicios, pe care l-am facut dupa reteta lui Criss, careia ii multumesc ! Si numele i se trage de la faptul ca este reteta cu nr 200, publicata pe blogul meu.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 20 g gelatina
  • 1 compot de prune
  • 100 g portocale confiate
  • 500 g frisca Hulala
  • 1 lamaie(doar coaja)
  • 1 pachet mare piscoturi 
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat 200:

Am golit compotul intr-o strecuratoare sa se scurga fructele, iar intr-un bol mai mic, am pus gelatina la umflat, in zeama de compot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Am golit crema intr-o cratita, am pus-o  la fiert amestecand in continuu, pana ce s-a ingrosat.

Cand crema a fost fiarta, am adaugat gelatina, apoi albusurile batute spuma si am omogenizat totul dupa care am pus-o la rece.

Am luat o cratita cu peretii inalti, am tapetat-o cu folie, am asezat pe fundul ei, jumatati de prune si printre ele, feliute de coaja de portocala confiate. Am trecut piscoturile prin zeama de compot apoi le-am asezat de jur imprejurul cratitei, una langa alta, pe verticala.

Am batut frisca tare si am amestecat-o cu crema care intre timp s-a racit. Am turnat in cratita, jumatate din crema, am complectat cu restul de fructe apoi am turnat restul de crema. Cu cateva piscoturi, trecute si ele prin zeama de compot, am acoperit cratita. Am strins folia de jur imprejur peste piscoturi si am pus totul la frigider, de seara pana a doua zi.

Desfacem, folia si pe un platou, rasturnam tortul, dupa care il portional si-l servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat 200" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tortul meu Snickers