Dinti de negru

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2010 | 10126 vizualizari

 

Prajitura asta ne-o facea mama cand eram copii.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri+ 5 albusuri
  • 250 gr faina
  • 170 gr zahar+200 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2-3 linguri cacaoa
  • 1 praf de copt
  • 11 linguri lapte
  • esenta vanilie
  • cateva patretele ciocolata amaruie
  • coaja lamaie
  • cativa miezi de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dinti de negru:

Galbenusurile se fraca bine cu 170 gr zahar.peste ele adaugati margarina si frecati bine de tot.

apoi se pune laptele,faina,cacaoa,praful de copt si esenta.

se bat toate ingredientele bine .

compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie se pun si cateva bucatele de miez de nuca si sa da la cuptor .

intre timp se bat albusurile cu zaharul si se adauga si coaja de lamaie.

cu 10 min inainte de a fi gata prajitura de copt se scoate din cuptor ,se pun albusurile batute spuma,se intind uniform pe toata suprafata si se da la cuptor 10 min.cand e gata se scoate si se lasa la racit.

ciocolata se topeste deasupra unui bol cu apa fierbinte si cand e gata topita se pune peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dinti de negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

21.08.2013, 20:51

Joly, Teo multumesc

Ligia Bxl 1

21.08.2013, 22:10

buna rau

Rocsi 1

21.08.2013, 22:34

Asa este Ligia. Chiar nu am mai pregatit-o de multisor desi ne place mult

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos