retete pentru mese in familie
O ceasca de ceai sau lap[te alaturi de cele mai delicioase fursecuri!!!
Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.
Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu presa speciala pentru fursecuri, sub forma de floricele sau daca nu avem pistol pentru fursecuri, se pun gramajoare, usor distantate cu lingurita; o parte se lasa simple, iar floricelele se decoreaza cu bucatele mici de rahat din fructe si se da tava la copt, cca.20 minute, in cuptorul preincalzit, la inceput, primele 3-4 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumenesc usor pe margini.
Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.
Se topeste ciocolata cu o lingurita de unt sau cu o lingura de lapte sau frisca lichida, la bain marie, apoi fiecare fursec se trece prin ciocolata si apoi prin nuca de cocos deshidratata si prin miezul de nuca prajit si maruntit. Se dau la rece.
Pofta buna!