Desert vafe cu banane si sos de caramel

de cristina1985 in Dulciuri, 17 Apr 2019 | 3262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru vafe:
  • 60 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri+2 albusuri
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 315 g faina
  • 3 lg zahar
  • 4 lg-te praf de copt
  • 1/4 lg-ta sare
  • 2 banane coapte
  • ulei (daca este nevoie)
  • Pentru sos de caramel:
  • 250 g zahar
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte
  • Alte ingrediente:
  • banane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert vafe cu banane si sos de caramel:

Sosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga  faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la racit, cand este gata.

Vafe: Se pune untul intr-un vas , pe ochiul mic de la aragaz  pana se topeste. Se lasa la racit. 

In alt vas se amesteca galbenusurile cu vanilia si apoi  cu laptele si untul racit.

Separat se amesteca ingredientele uscate si anume: faina cernuta, zahar ,praf de copt, sare.Se combina cele doua compozitii,la care se adauga abusurile batute spuma si cele 2 banane taiate bucatele.Se incalzeste aparatul de vafe, iar daca este cazul se ung cele doua gratare cu ulei (la mine nu a fost cazul-depinde de aparat),se toarna un polic de aluat,sau cat considerati. .Se inchide si se asteapta pana este gata. Mi-au iesit 11 mai mari si 1 mica, deci 12 bucati. 

Se servesc cu banane si sos de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe cu banane si sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]