Desert turta dulce

de Xandrinne in Dulciuri, 16 Ian 2021 | 1958 vizualizari

 

Retete festive de iarna
 
* după rețeta Ritei Ilieș.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat am folosit:
  • 480 g făină
  • 190 g zahăr pudră
  • 50 g unt 80% grăsime
  • un ou
  • 125 g apă
  • un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
  • un vârf de cuțit de sare
  • condimente pentru turtă dulce (eu am pisat într-un mojar 2-3 cuișoare, boabe de coriandru, anason stelat și scorțișoară - am folosit baton dat pe răzătoare), după gust.
  • Pentru glazură am folosit:
  • 1 albuș,
  • 100 g zahăr,
  • 2 linguri apă fierbinte.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce:

Am caramelizat într-o crăticioară o lingură cu zahăr, pe care am stins-o mai apoi cu apa (cele 125 g). Am dat vasul de pe foc, am adăugat zahărul amestecat cu mirodenii și în siropul format am încorporat 150 g făină.  Într-un castron am pus restul de făină (330 g), bicarbonatul și sarea, compoziția cu zahăr caramelizat, oul și untul. Am frământat până am obținut un aluat elastic, din care am modelat biluțe, pe care le-am pus în tava tapetată cu hârtie de copt. Le-am apăsat ușor, să nu crească prea mult în cuptor. Am copt biluțele la 170 de grade, în cuptorul preîncălzit, cca 17 minute (rețeta prevede 15 minute). Am pus turtele într-un castron, calde fiind, am turnat glazura peste ele și le-am acoperit cu un capac. Pentru glazură am bătut albușul spumă, am încorporat treptat 100 g zahăr și apoi apa fierbinte. De glazură vă ocupați în timpul coacerii. Am scuturat castronul, ca să se acopere turtele cu glazură. Am scos turtele pe un grătar și le-am lăsat acolo să se usuce glazura. Am pus turtele într-un castron, calde fiind, am turnat glazura peste ele și le-am acoperit cu un capac. Pentru glazură am bătut albușul spumă, am încorporat treptat 100 g zahăr și apoi apa fierbinte. De glazură vă ocupați în timpul coacerii. Am scuturat castronul, ca să se acopere turtele cu glazură. Am scos turtele pe un grătar și le-am lăsat acolo să se usuce glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata