Desert tort Tiramisu reţetă originală

de Gicuta in Torturi, 29 Iun 2015 | 15937 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Un desert usor si rafinat!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g mascarpone 
  • 400 g piscoturi
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao neagra
  • 300 ml cafea espresso indulcita
  • 4 linguri lichior tiramisu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema.

In crema de galbenusuri incorporam mascarponele rece, apoi frisca batuta, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.

Intr-o forma de tort cu inel detașabil (23cm), asezam la baza si pe margini  pișcoturi insiropate in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu. Punem jumatate din crema de mascarpone, inca un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de crema.  Pudram cu cacao.

Dam la rece pentru 2- 3 ore. Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Piscoturile de pe margine le putem aseza ca atare, fara sa le insiropam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort RALUCA