Am gasit aceasta reteta, cica originala, de tort Sacher si neaparat am vrut sa o testez. A iesit extraordinar de bun! Chiar nu ma asteptam! Eu nu sunt mare fan al prajiturilor cu ciocolata, dar acesta este pe placul meu! Minunat!
Blat:
Glazura:
Decor:
Blat: Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie. Adauga ciocolata topita si racita. Mixeaza albusurile pana se intaresc si adauga restul de zahar pana obtii o bezea. Adauga apoi bezeaua in compozitie in trei reprize, amestecand usor de sus in jos cu o spatula.
Pune hartie de copt in vasul Crock-Pot si toarna compozitia. Coace blatul pe functia LOW pentru 3 ore. Verifica cu o scobitoare daca este gata. Eu am folosit Duraceramic Soute 6 l.
Scoate blatul pe un gratar si lasa-l la racit. Niveleaza blatul si apoi taie-l in doua, cand s-a racit complet.
Amesteca gemul de caise intr-o craticioara si incalzeste-l putin pe foc pana devine usor fluid. Daca are bucati de fructe poti sa il pasezi cu un blender vertical.
Unge primul blat cu gem de caise, pune celalalt blat deasupra si unge deasupra si marginile cu gem. Lasa tortul o ora sa se usuce la temperatura camerei.
Glazura: Topeste untul, ciocolata si mierea pana amestecul devine omogen (eu le-am pus la microunde pentru 1 minut). Lasa glazura sa se raceasca 5-10 minute. Toarna-o apoi peste tort si lasa sa curga si sa imbrace bine marginile.
Muta apoi tortul pe un platou si pune-l putin la rece.
Pentru decor, topeste ciocolata neagra, pune-o intr-un posh micut, taie cu grija varful cu o foarfeca si scrie Sacher pe tort. Adauga si alte elemente de decor pe margine, dupa plac.
1
Blatul se poate coace si in cuptor, bineinteles, intr-o forma de 26 cm diametru, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 170 de grade C si coaceti 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
2
Eu am preferat slow-cookerul, blatul a iesit moale, pufos, umed in interior si extraordinar de bun.
3
Pune tortul pe un gratar si sub el o tava atuci cand il glazurezi. Lasa-l apoi la racit in frigider si abia dupa-aceea muta-l pe un platou, cu ajutorul a doua spatule de bucatarie.