Desert tort Raffaello

de -Licurici- in Torturi, 15 Mar 2018 | 5367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 5 linguri cu varf faina;
  • 80 g migdale macinate;
  • 1 lingurita Esenta naturala Migdala Marocana Dr. Oetker;
  • 1 praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 200 g ciocolata alba;
    • 150 ml lapte de cocos;
    • 300 g mascarpone;
    • 100 ml frisca lichida;
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker;
    • 5 linguri fulgi de cocos.
  • Pentru insiropat:
    • 250 ml lapte de cocos.
  • Pentru decor:
    • fulgi de cocos;
    • bomboane Raffaello;
    • migdale.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. 

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar.

Falbenusurile se amesteca cu esenta de migdale, apoi se pun peste spuma de albusuri.

In compozitia de oua se incorporeaza faina cernuta si migdalele macinate.

Compozitia se pune intr-o forma de tort cu diametrul 22cm si se baga la cuptorul preincalzit, la 160-170 grade C, pentru 30 min.

Se taie in 3, dupa ce s-a racit bine. Cel mai bine se taie a doua zi.

 Pentru crema, ciocolata se taie in bucati mai mici si se baga 1 min la cuptorul cu microunde, impreuna cu 150 ml lapte de cocos.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata topita.

Frisca lichida se mixeaza, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone, iar, la sfarsit, se adauga fulgii de cocos.

Asamblare: Fiecare felie de blat se insiropeaza cu lapte de cocos topit, apoi se adauga crema. Se opreste putina crema pentru imbracat tortul.

Eu l-am asamblat in forma de tort, l-am lasat peste noapte in frigider, iar a doua zi l-am scos din forma si l-am imbracat in crema ramasa.

Pe margine, se "arunca" nuca de cocos, iar deasupra se decoreaza cu migdale si bomboane Raffaello.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de coacaze