Desert tort racoros cu mere

de ralu_ca in Torturi, 16 Mar 2014 | 46037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 7-8 mere
  • 150 g zahar
  • zeama de la 2 portocale
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 filola esenta vanilie
  • Ornat:
  • 200 ml frisca
  • bucati ciocolata pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort racoros cu mere:

Intr-un vas am baut albusurile cu praf sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi treptat galbenusurile si faina. Compozitia opbtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda (am uns pe toata suprafata cu putina margarina) si am copt la cuptor 30 de minute si lasam sa se raceasca.

Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri, pe care le-am pus intr-o craticioara cu zahar si acoperite de apa si le-am lasat sa fiarba. 

Gelatina o inmuiem in 100 ml apa, apoi topim pe baie de aburi, fara sa fiarba. O turnam peste compotul de mere impreuna cu zeama de portocale si esenta de vanilie.

Compozitia am turnat-o peste blat si am lasat la frigider sa se intareasca.

 La final am imbracat cu frisca si bucatele de ciocolata.

Un deliciu ! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort racoros cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras