Delicii de Paste.
Pentru iubitorii ciocolatei si ai biscuitilor Oreo.
Mai intai, topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.
Mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi biscuitii oreo macinati si la final, faina amestecata cu praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 de minute.
Pentru crema, mixam smantana pentru frisca, adaugam 2-3 linguri de zahar pudra, apoi crema de branza frecata putin separat, si la final, biscuitii oreo maruntiti. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic, adaugam cateva linguri din crema peste gelatina incalzita, apoi o adaugam peste crema si omogenizam bine. Introducem cateva minute la rece.
Pentru sirop, fierbem apa impreuna cu zaharul, pana se topeste si adaugam vanilia.
Insiropam blatul rece cu siropul racit, distribuim crema peste blat, ornam cu ciocolata topita, frisca batuta si biscuiti oreo.
Ciocolata am topit-o cu putin lapte. Blatul este minunat. Daca doriti un tort mai dulce, puteti adauga zahar mai mult si in sirop si in crema.