Bunatati de Paste
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt si o cernem deasupra. Amestecam cu o paleta cu miscari unsoare, adauga esenta de vanilie pana ce se omogenizeaza, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il taiem in 3 felii.
Crema de ciocolata: intr-un vas topim ciocolata cu frisca si avem grija sa nu fiarba! Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care mixam pana ce isi dubleaza volumul. Mixam mascarponele 2-3 minute, apoi adaugam crema de ciocolata, esenta dupa gust si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Crema de capsuni: intr-un vas topim turron cu frisca, lasam sa se raceasca bine dupa care mixam si adaugam siropul si mascarponele mixat inainte.
Ansamblare: asezam prima felie de blat pe un platou, o insiropam, apoi crema de ciocolata (din care am oprit 4-5 linguri), al doilea blat, il insiropam, apoi crema de capsuni (oprim 4-5 linguri pentru decor) si deasupra a treia foaie de blat, pe care o insiropam. Imbracam tortul cu crema oprita amestecata cu 100 ml frisca mixata.
Dam la rece cateva ore, dupa care decoram cu ciocolata topita si fructe sau dupa preferinta.