Desert tort Minnie

de Adele in Torturi, 20 Mar 2017 | 5239 vizualizari

 

Am facut fericita o fetita de doi ani ..😆😆

 

INGREDIENTE

  • Blat rotund:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar.
  • 8 linguri faina
  • 4 liguri amidon de porumb
  • 4 linguri cu ulei
  • Esenta vanilie
  • Crema 1:
  • 200 gr zmeura
  •  500 ml frisca
  • Crema 2:
  • 250 mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr zahar
  • Blat pentru urechi:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar.
  • 2 linguri faina.
  • 2 linguri cu ulei.
  •  praf de copt.
  • Sirop:
  • 100 gr zmeura congelata.
  • Decor:
  • frisca
  • foaie decor din pasta de zahar.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Minnie:

Se pregateste blatul: de fapt blaturile, am ales sa fac doua separat, fara a pune praf de copt. Se impart ingredientele in doua: se mixeaza spuma albusurile cu praf de sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei spuma, cam pentru 15 minute, se adauga faina si amidonul se incorporeaza albusurile, se amesteca usor, de jos in sus, si compozitia se pune intr-o tava rotunda (26), tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt, se da la cuptor la 180° C, pentru 20 minute (pana se rumeneste). Se procedeaza la fel si cu al doilea blat.

Crema mousse de zmeura: se fierbe cu putin zahar zmeura, se paseaza si se obtine o crema densa, se lasa la racit, dupa care se amesteca cu frisca mixata, apoi se da la rece.

Crema ciocolata: se topeste ciocolata cu putin unt, pe baie de aburi. Se mixeaza mascarponele cu zahar, se adauga frisca si ciocolata racita, se amesteca bine si se da la rece.

Blat pentru urechi: se mixeaza totul la vireza mare, se folosesc doua forme muffin (cu forma regulara), se imparte compozitia in doua, se umple fiecare forma, se da la cuptor la 180° C, pana se rumenesc.

Sirop: se fierbe zmeura cu zahar si 50 ml apa, se paseaza si se lasa la racit.

Asamblare: se asaza primul blat pe platou, se insiropeaza, se pune un strat de crema de ciocolata, al doilea strat de crema de zmeura, se asaza al doilea blat si se insiropeaza, se da la rece o ora.

Cele doua blaturi mici se modeleaza, taind partea de sus si cam 1 mm o parte din blat ( vertical), se taie orizontal si se pune putina crema (important este sa fie la aceasi inaltime cu tortul), se pozitioneaza cu partea( verticala) taiata spre blat,se lipeste cu crema.

Tortul se imbraca in frisca, se niveleaza bine, deasupra se pune desenul din pasta de zahar, se decoreaza cu frisca. Urechile se decoreaza cu putin sirop de zmeura si bomboane roz.

Se da la rece.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti, puteti face un singur blat, folosind praf de copt, dupa care il impartiti in doua sau trei parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Minnie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

dantes 1

22.03.2017, 16:17

Frumos!

Adele 1

22.03.2017, 16:44

Multumesc

NicoletaRadu46 1

05.04.2020, 11:47

Bună ziua! Nu înțeleg cum de rezista poza comestibila pe frișcă.. Eu am încercat, dar se topește foarte repede foaia și se increteste! Pentru mine asta e o mare enigma... Eu știu ca se pune pe glazura de ciocolata sau ganache de ciocolata! Îmi doresc foarte mult sa ma documentez în legătură cu asta! O zi frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni