Desert tort Macarons

de amalia01 in Torturi, 20 Mai 2018 | 4183 vizualizari

 

Nu, inca nu am incercat sa le prepar. Sincer, nici nu sunt prea sigura de ce...



   Dar felul in care a aratat acest tort la final, cu crusta din glazura de ciocolata si crema pufoasa din interior, m-a dus cu gandul la acest desert fin.

 

INGREDIENTE

  • blat 1:
    • 5 oua
    • 2 lg de apa rece
    • 7 lg zahar
    • 5 lg faina
    • 2 lg cacao neagra Dr. Oetker
    • 1 praf de copt Dr. Oetker
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    • un praf de sare
    • 3 lgt unt Meggle
  • crema 1:
    • 250 g branza Mascarpone Delaco
    • 200 ml frisca Meggle Creme Patiserie
    • 1 lg zahar
    crema 2 :
    • 250 g branza Mascarpone Delaco
    • 200 ml frisa Meggle Creme Patiserie
    • 1 lg zahar
    • 2 lg crema de ciocolata Finetti
    blat 2:
    • 250 g piscoturi
    glazura:
    • 150 g ciocolata Nestle Dessert Noir
    • 150 ml frisca Meggle Creme Patiserie
    decor:
    • bombonele de ciocolata
    • macarons
    • crema
    sirop:
    • 250 ml apa calduta
    • 4 lg cacao instant
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Macarons:

Blat: Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort rotunda cu pereti detasabili, pe care ai tapetat-o cu hartie pentru copt.  Dai la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Pentru certitudine, verifici cu scobitoarea.
Eu am preparat blatul cu 1 zi inainte, apoi l-am taiat in 2 felii.
Crema 1:  Mixezi bine Mascarpone cu zaharul, apoi adaugi frisca, mixand continuu, pana devine cremoasa, de consistenta unei smantani tari.
Crema 2 :  Mixezi bine Mascarpone cu zaharul, apoi adaugi frisca, mixand continuu, pana devine cremoasa, de consistenta unei smantani tari. Adaugi crema de ciocolata si omogenizezi.
Montare:  Prepari siropul de cacao. Asezi prima felie de blat si o insiropezi. Intinzi crema alba.
Insiropezi piscoturile si le asezi peste crema. Intinzi crema de ciocolata. Asezi al treilea blat si il insiropezi.
In acest moment prepari glazura : rupi ciocolata in bucatele, torni frisca si asezi la foc mic. Amesteci continuu pana cand se lichefiaza, avand grija sa nu fiarba!
Torni glazura peste tort si decorezi.
Dai la rece pentru 1 ora si il servesti celor dragi.

P.S. Nu uita de lumanari!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Macarons" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean