Desert tort Intercontinental

de Miha in Torturi, 19 Sep 2009 | 137680 vizualizari

 

by Medena

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albuşuri de ou
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri de faina
  • 14 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Intercontinental:

Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat, pana incepe sa faca moate. Incet se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca si se omogenizeaza. Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul.
Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul.
Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de punctul de fierbere, se adauga amestecul de galbenus, treptat, amestecand cat se poate de bine, sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.

Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet.
Dupa care se amesteca in untul moale, pe care l-am mixat cu zahar pudra.

Impartim crema obtinuta in trei. In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca), iar in cealalta nuca de cocos, macinata fin.

Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald, apoi se umplu cu crema.

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe si frisca