Desert tort expres Lapte de pasare

de Ksenya in Torturi, 27 Apr 2020 | 5057 vizualizari

 

Un tort care se prepara rapid.
Sursa de inspiratie savurosTV
Ingredientele sunt calculate pentru o tava cu diametrul de 26 cm

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • Faina 162 g
  • Cacao 65 g
  • Praf de copt 1 plic
  • Zahar 162g
  • Oua 4 buc
  • Unt 40 grame
  • Un varf cutit sare fina
  • Sirop caramel
  • zahar 4 linguri
  • Apa 1 cana
  • Zahar vanilat 1 plic sau esenta de vanilie
  • O fiola esenta rom
  • Crema
  • Albusul de la 6 oua
  • Zahar pudra 390g
  • Gelatina 13 g /130 ml apa
  • Un varf cutit sare fina
  • Glazura
  • Ciocolata menaj sau ciocolata cu minim 50% cacao 130 g
  • Unt 91 grame
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort expres Lapte de pasare:

 

Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea.

Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.

incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea).

Adaugam untul topit, amestecam bine.

Intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata fundul cu hartie de copt, adaugam aluatul, nivelam si–l dam la coptor, preincalzit la 170 grade pentru 20 minute.

Intre timp pregatim siropul de caramel.

Intr-o craticioara, topim zaharul la foc mic pana se topeste si obtinem o nuanta a chihlimbarului, dam deoparte. Adaugam cana de apa si dizolvam zaharul bine, vom obtine un sirop  frumos colorat, adaugam esentele si mai amestecam de cateva ori.

Cu acest sirop vom insiropa cu ajutorul unei pensule blatul, dupa ce il  vom scoate din cuptor si ii vom inlatura hartia de copt.

Trecem la crema

Albusurile le batem spuma treptat, adaugand zaharul pudra si sarea fina.

Dupa ce obtinem o spuma ferma, adaugam gelatina dizolvata in apa calda .

Mai mixam un minut, apoi transferam spuma peste blatul insiropat.

Dam la frigider pentru  3-4 ore.

 Glazura de ciocolata.

Inainte de a scoate  tortul din frigider, topim untul cu ciocolata la foc mic.

Scoatem tortul din tava, glazuram cu ajutorul unui cutit cu lama lunga daca nu avem paleta speciala si-l dam la frigider pentru 30 minute.

Tortul este gata!

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti tava cu diametrul de 20 ,micsorati cantitatile cu -30%

2

Puteti micsora cantitatea de zahar,tortul este foarte dulce

3

Daca dorit ca crema sa fie mai densa,mai adaugati 2 grame de gelatina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort expres Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort de Sf.Gheorghe