Un tort care se prepara rapid.
Sursa de inspiratie savurosTV
Ingredientele sunt calculate pentru o tava cu diametrul de 26 cm
Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea.
Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.
incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea).
Adaugam untul topit, amestecam bine.
Intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata fundul cu hartie de copt, adaugam aluatul, nivelam si–l dam la coptor, preincalzit la 170 grade pentru 20 minute.
Intre timp pregatim siropul de caramel.
Intr-o craticioara, topim zaharul la foc mic pana se topeste si obtinem o nuanta a chihlimbarului, dam deoparte. Adaugam cana de apa si dizolvam zaharul bine, vom obtine un sirop frumos colorat, adaugam esentele si mai amestecam de cateva ori.
Cu acest sirop vom insiropa cu ajutorul unei pensule blatul, dupa ce il vom scoate din cuptor si ii vom inlatura hartia de copt.
Trecem la crema
Albusurile le batem spuma treptat, adaugand zaharul pudra si sarea fina.
Dupa ce obtinem o spuma ferma, adaugam gelatina dizolvata in apa calda .
Mai mixam un minut, apoi transferam spuma peste blatul insiropat.
Dam la frigider pentru 3-4 ore.
Glazura de ciocolata.
Inainte de a scoate tortul din frigider, topim untul cu ciocolata la foc mic.
Scoatem tortul din tava, glazuram cu ajutorul unui cutit cu lama lunga daca nu avem paleta speciala si-l dam la frigider pentru 30 minute.
Tortul este gata!
Pofta buna!
1
Daca aveti tava cu diametrul de 20 ,micsorati cantitatile cu -30%
2
Puteti micsora cantitatea de zahar,tortul este foarte dulce
3
Daca dorit ca crema sa fie mai densa,mai adaugati 2 grame de gelatina