Datorită gustului puternic de ciocolată și cremozitate, acest tort ne aduce aminte de ,,trufe,, dar dacă autoarea rețetei a denumit-o Tiramisu, așa va rămâne.
Plecand de la Tiramisu reţetă originală, este un tort foarte bun, concentrat, aromă puternică de ciocolată, cacao, cafea.
Rețeta este a Jamilei, o foarte bună specialistă în gastronomie.
Pentru un moment special, romantic, festiv, vă recomand acest tort.
Nu recomand copiilor mici!
Tiramisu reţetă originală
Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească.
Topim ciocolata și o lăsăm la răcit.
Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm ciocolata topită și răcită.
Batem frișca și o adăugăm la crema de mascarpone.
Așezăm un inel de tort peste un platou.
Înmuiem fiecare pișcot în cafeaua rece, în care am adăugat cele două esențe. Punem pișcoturi pe peretele inelului de tort, precum și în baza inelului.
Punem un strat de cremă, apoi mai punem un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, pudrăm suprafața acestora cu un strat generos de cacao.
Urmează încă un strat de cremă.
Închiem decorul tortului cu rozete realizate tot din cremă.
Pudrăm cu cacao.
Lăsăm tortul la rece pentru cel puțin 6 ore.