Blat:
Sirop:
Crema 1:
Crema 2 :
Glazura/decor:
Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, uleiul, apa, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt cernute in prealabil. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de minute fiecare (se face testul scobitorii).
Crema de ciocolata: se mixeaza laptele cu praful creme ole, apoi se adauga frisca si se mixeaza pana se intareste.
Crema de vanilie: se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata.
Sirop: Se fierbe apa cu zaharul, apoi se lasa la racit si se adauga coniacul.
Asamblare: blat - sirop- crema de ciocolata- blat- sirop- crema de vanilie- blat- sirop. Se da la rece pentru 2-3 ore.
Decor: Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si cacaua pana se intareste frisca. Se "imbraca" tortul de jur imprejur si se da din nou la rece. Intre timp se prepara glazura: se topeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si se lasa la racit.
Se glazureaza tortul si se orneaza dupa plac.