desert tort de biscuiti cu ciocolata

de ela in Torturi, 22 Ian 2016 | 18062 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 600 g biscuiti
  • 250 g unt
  • 200g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g nuca
  • 250 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat cu aroma de rom
  • 1 lingura rom

Crema:

  • 500 ml crema mascarpone + 1 lingura zahar pudra + 50 ml lapte (numai daca crema este foarte grasa)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g  ciocolata alba
  • 50 g unt

Glazura:

  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA desert tort de biscuiti cu ciocolata:

Jumatate din biscuiti ii dam cateva clipe prin robotul de bucatarie, sa fie macinati grosier nu fin. Restul ii rupem cu mana bucati mici. La fel procedam si cu nuca, o parte o macinam si o parte o rupem bucatele si amestecam cu biscuitii intr-un vas mai mare.
Intr-o craticioara punem cacaua, zaharul, zaharul cu aroma de rom si apa calduta si lasam pe foc, amestecand continuu cateva minute, apoi adaugam untul taiat cubulete si esenta de rom si amestecam bine pana se topeste untul si compozitia este omogena.

Siropul fierbinte il turnam peste biscuiti si nuca si amestecam bine.
Tapetam cu folie alimentara o forma rotunda cu margini detasabile de 22cm in care punem compozitia de biscuiti si nivelam bine cu mainile umede.Dam la rece pana cand pregatim crema.


Crema: Ciocolata alba o topim cu untul pe baie de aburi si o lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra si in cazul in care crema este foarte grasa, adaugam laptele, daca nu, nu punem lapte.

Mixam doar cateva clipe, sa nu se taie mascarponele, apoi adaugam treptat frisca lichida, in timp ce mixam, pana se intareste compozitia.

La sfarsit adaugam ciocolata topita, rece si mai mixam cateva clipe. Crema o punem peste blatul de biscuiti si dam din nou la frigider.

Glazura: Ciocolata neagra o rupem bucati. Punem frisca lichida intr-o craticioara si lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere (nu lasam sa fiarba!), apoi turnam peste bucatile de ciocolata si amestecam energic si rapid pana se topeste ciocolata.

Dam la congelator pana se intareste putin ciocolata, apoi turnam peste crema si dam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "desert tort de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Cupidon