Desert tort de bezea special

de Gabriela_Gh in Torturi, 28 Noi 2018 | 5626 vizualizari

 

  Chiar este un tort special pentru ca este preferatul fetitei mele. L-am facut de ziua ei si i l-am dat sa-l imparta cu prietenii, asa ca nu o sa am poza cu el taiat. Mai este special pentru ca a placut in mod deosebit la toti cei care l-au gustat. Sper sa va inspire si pe voi si sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 300 gr.zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 lingurita rasa amidon
  • pentru crema de vanilie
  • 1/2 l lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pref sare
  • un cubulet mic de unt
  • pentru crema de ciocolata
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr. zahar(eu am pus tot pudra)
  • 100 gr. unt moale
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ness
  • 1.5 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru crema cu mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr crema de branza
  • 3 linguri rase zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de bezea special:

 Incepem cu bezeaua: batem cu mixerul albusurile cu praful de sare, adaugand putin cate putin zaharul, zeama de lamaie si amidonul. O mixam pana cand obtinem o bezea foarte ferma si lucioasa. Cu un pos am format pe o hartie de copt unsa cu foarte putin unt doua blaturi cam de 20 cm diametru si mai multe bezele. Le coacem in cuptorul incalzit la 100 grade C, cam 100 minute.

 In timp ce se coace bezeaua, pregatim cremele. Incepem cu crema de vanilie: mixam gabenusurile cu zaharul si sarea; adaugam putin lapte, faina, restul de lapte si zaharul vanilat pana cand se omogenizeaza. Punem compozitia la foc mic si fierbem (amestecand cu o lingura de lemn) pana cand incepe sa se ingroase. Cand este gata, dam putin la rece. Cand s-a mai racorit, adaugam untul si omogenizam.

 Crema de ciocolata: mixam galbenusurile, sarea si zaharul pana se face ca o spuma. Adaugam laptele, nessul, zaharul vanilat si cacaua si mixam pana cand se omogenizeaza. Fierbem compozitia pe bain marie amestecand in continuu pana cand obtinem o crema fina, potrivit de moale si lucioasa. O dam la rece. Cand s-a racit, se mixeaza cu untul moale pana se obtine o crema ferma si catifelata.

 Crema cu mascarpone: se mixeaza mascarpone cu o lingura de zahar pudra: se freaca crema de branza tot cu o lingura de zahar pudra: se bate frisca tot cu o lingura de zahar pudra. Se amesteca cele trei compozitii, usor, de jos in sus pana cand obtinem o crema pufoasa.

 Asamblarea tortului: cand toate cremele sunt reci, asezam primul blat de bezea si adaugam pe rand o jumatate din crema de ciocolata, o jumatate din crema de vanilie si o jumatate din crema de macarpone. Punem una langa alta bezelele peste creme (cu varful in sus). Deasupra lor punem in aceeasi ordine restul de creme. Acoperim cu celalalt blat de bezea. Ornam fiecare dupa preferinta si imaginatie.

 Sper sa va placa si pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de bezea special" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau