Desert tort de bezea special

de Gabriela_Gh in Torturi, 28 Noi 2018 | 5818 vizualizari

 

  Chiar este un tort special pentru ca este preferatul fetitei mele. L-am facut de ziua ei si i l-am dat sa-l imparta cu prietenii, asa ca nu o sa am poza cu el taiat. Mai este special pentru ca a placut in mod deosebit la toti cei care l-au gustat. Sper sa va inspire si pe voi si sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 300 gr.zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 lingurita rasa amidon
  • pentru crema de vanilie
  • 1/2 l lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pref sare
  • un cubulet mic de unt
  • pentru crema de ciocolata
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr. zahar(eu am pus tot pudra)
  • 100 gr. unt moale
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ness
  • 1.5 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru crema cu mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr crema de branza
  • 3 linguri rase zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de bezea special:

 Incepem cu bezeaua: batem cu mixerul albusurile cu praful de sare, adaugand putin cate putin zaharul, zeama de lamaie si amidonul. O mixam pana cand obtinem o bezea foarte ferma si lucioasa. Cu un pos am format pe o hartie de copt unsa cu foarte putin unt doua blaturi cam de 20 cm diametru si mai multe bezele. Le coacem in cuptorul incalzit la 100 grade C, cam 100 minute.

 In timp ce se coace bezeaua, pregatim cremele. Incepem cu crema de vanilie: mixam gabenusurile cu zaharul si sarea; adaugam putin lapte, faina, restul de lapte si zaharul vanilat pana cand se omogenizeaza. Punem compozitia la foc mic si fierbem (amestecand cu o lingura de lemn) pana cand incepe sa se ingroase. Cand este gata, dam putin la rece. Cand s-a mai racorit, adaugam untul si omogenizam.

 Crema de ciocolata: mixam galbenusurile, sarea si zaharul pana se face ca o spuma. Adaugam laptele, nessul, zaharul vanilat si cacaua si mixam pana cand se omogenizeaza. Fierbem compozitia pe bain marie amestecand in continuu pana cand obtinem o crema fina, potrivit de moale si lucioasa. O dam la rece. Cand s-a racit, se mixeaza cu untul moale pana se obtine o crema ferma si catifelata.

 Crema cu mascarpone: se mixeaza mascarpone cu o lingura de zahar pudra: se freaca crema de branza tot cu o lingura de zahar pudra: se bate frisca tot cu o lingura de zahar pudra. Se amesteca cele trei compozitii, usor, de jos in sus pana cand obtinem o crema pufoasa.

 Asamblarea tortului: cand toate cremele sunt reci, asezam primul blat de bezea si adaugam pe rand o jumatate din crema de ciocolata, o jumatate din crema de vanilie si o jumatate din crema de macarpone. Punem una langa alta bezelele peste creme (cu varful in sus). Deasupra lor punem in aceeasi ordine restul de creme. Acoperim cu celalalt blat de bezea. Ornam fiecare dupa preferinta si imaginatie.

 Sper sa va placa si pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de bezea special" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si ciocolata