Reteta romaneasca
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire,
Amestecam apa fierbinte cu cacao si ciocolata,lasam sa se raceasca,adaugam peste albusuri si amestecam,cernem faina cu praful de copt,bicarbonatul si adaugam zeama de lamaie.
Amestecam usor cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Trebuie sa rezulte un aluat ca o smantana mai groasa,
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care taiem in 3 felii
Crema-murele impreuna cu apa si zaharul punem pe foc amestecand ocazional,lasam sa fiarba cca 10 min.Trecem murele prin sita si lasam sa se raceasca.
In siropul de la mure adaugam gelatina hidratata si pregatita conform instructiunilor
Mixam frisca,adaugam siropul de mure si omogenizam.
Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insirpom (eu am fiert apa cu zahar si esenta de rom)creama de mure,deasupra adaugam murele,a 2 foaie de blat-repetam pana ce terminam.
Imbracam tortul in frisca alba si dam la rece 1 ora
Topim ciocolata rupta bucatele cu laptele condesat si apa.Adaugam colorant dupa preferinta sau nu,lasam sa se raceasca putin,
Asezam tortul pe un gratar care l-am asezat intr-o tava si turnam glazura deasupra.
Lasam sa se scurga bine si decoram dupa plac.
Dam tortul cateva ore la rece inainte de servire.