Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.
Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se toarna cernute, in 3-4 etape, peste compozitia de ou. Se adauga esenta de rom. Cu o spatula, se amesteca usor, de jos in sus.
Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se pune la copt pentru 35-40 minute maxim. Trece testul scobitorii si se scoate de la cuptor. Se lasa la racit.
Pireul de zmeura: Zmeura si zaharul se blenduiesc. Compozitia se trece prin sita. Ce rezulta, se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, se da la rece.
Baza de mousse: Galbenusurile se amesteca cu amidonul, peste care se adauga in fir laptele cald amestecat cu zaharul. Se omogenizeaza si se pune compozitia pe foc. Se lasa la fiert, pana rezulta o budinca. Compozitia se imparte in doua boluri. Intr-un bol, se pune ciocolata amaruie si se amesteca bine, in al doilea bol, se pune o jumatate de ciocolata alba si pireul de zmeura si se amesteca. Gelatina hidratata in apa si topita ( eu am topit-o la cuptorul cu microunde 30 secunde) se imparte in cele doua boluri si se incorporeaza bine. Frisca se bate si se adauga celor doua compozitii si se da la rece.
Asamblare: Blatul se taie in doua pe orizontala. Blatul se baza se insiropeaza ( apa, esenta de rom, zahar, dupa preferinta de dulce sau aromat), se pune crema mousse de ciocolata, se pune blatul doi, se insiropeaza, se pune crema mousse de zmeura. Peste crema de zmeura se toarna glazura de ciocolata ( frisca lichida si ciocolata amaruie - 70% cacao am folosit eu) in proportie egala: frisca se infierbanta si se pune peste ciocolata. Se amesteca pana la topire completa).
Se decoreaza cu capsuni.