Este o combinateie de dulce cu acrisor si amarui. Crema este putin acrisoara de la visine, blatul l-am facut mai dulce si insiropat bine, iar glazura este putin amaruie. Sper sa impac toate gusturile :)
Blat:
Crema:
Sirop pentru blat:
Glazura:
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem in continuare cu telul pana se intaresc.
Adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, nuca macinata si faina amestecata cu cacaoa, amestecand incet pentru a nu se lasa aluatul.
Ungem forma de tort cu putin ulei, turnam compozitia si coacem la 180 grade pentru 35-40 minute. Apelam la testul scobitorii pentru siguranta.
Pentru crema incalzim dulceata de visine pe baie de aburi pana se dilueaza putin, apoi strecuram visinele, iar lichidul il punem intr-o craticioara si lasam pe foc pana atinge punctul de fierbere, apoi adaugam amidonul, mai lasam cateva minute amestecand continuu si apoi oprim focul.
Gelatina o punem la hidratat in putina apa.
Frisca o batem cu mixerul pana se intareste suficient.
Topim gelatina la foc mic si o amestecam cu compozitia de visine, caldute fiind amandoua. Lasam putin sa se mai racoreasca si amestecam cu frisca si visinele simple plus visinile din dulceata..
Blatul racit il taiem in trei parti, insiropam fiecare parte si asamblam in aceeasi forma in care l-am copt punand crema intre foile de blat. Dam la rece.
Pregatim glazura:
Punem pe foc untul, laptele, cacaoa, ciocolata maruntita si lasam la fiert mestecand continuu pana la topirea si omogenizarea tuturor ingredientelor.
Rasturnam calduta peste tort lasand sa curga sip e laterale.
Am ornat cu bomboane "Papagena" si crema de visine.
Problema este cum il voi transporta la serviciu ca a iesit foarte inalt si nu incape in forma de transportat tortul :))