La mine miroase a paine coapta prin casa... Hmmm. Cum de? Nu m-a luat cu aiurea sa framant mai mult decat este necesar, dar dupa ziua de 19, am inviat! Visele mele au devenit realitate: am primit masina de framantat aluatul! Ce putea sa-mi faca ziua mai frumoasa, decat micul meu prieten? Nu l-am scutit deloc, l-am pus la treaba din primele minute. Si pana mai scriu eu aici, painea se coace... yummy yummy! Nu va povestesc mai multe pentru ca o sa pastrez detaliile pentru o alta postare.
Pana atunci va prezint tortul de ziua mea: ca la carte, domn`le! Auriul este deja in fruntea preferintelor mele si chiar daca afara era inca iarna, eu astept primavara! Am ales sa fac un tort cat de cat simplut, inflorat si cu crema de Kinder Bueno. Insiropat doar cat sa te unga pe inima si cu o crema absolut delicioasa, este tot ceea ce ai nevoie intr-o zi speciala.
Ce trece timpul... nu ne mai jucam "de-a varsta". Anul acesta am planificat foarte multe proiecte si pe plan profesional, dar si pe plan personal si sunt taare emotionata pentru ce va fi. Pacat ca nu poti stii ce zi va fi maine... Oricum, la ce ti-ar ajuta? Probabil n-ai mai stii sa traiesti prezentul. Indiferent de ce va fi, eu sper si sunt increzatoare si abia astept sa va prezint noile mele planuri. Mai vorbim!
*Oh, apropo! Vrei sa iti arat si o reteta de pasta de zahar facuta in casa?
Blat: Putem imparti ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 foi sau putem coace un singur blat pe care il taiem in 3. Eu voi coace blaturile separat. Asadar, mixam 3 albusuri impreuna cu 3 linguri de apa rece si un praf de sare. Adaugam apoi 6 linguri de zahar si continuam mixarea pana cand spuma sta bat. Adaugam galbenusurile si continuam mixarea. Punem 6 linguri de faina si 1 lingurita praf de copt. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam la copt pana cand trece testul cu scobitoarea (dupa 15-20 de minute, intepati blaturi cu o scobitoare, iar atunci cand o scoateti, daca s-a lipit aluatul de ea, il mai lasati la copt, iar daca scobitoarea iese ca noua, blatul este gata!). Repetam aceiasi pasi si pentru urmatoarele doua blaturi.
Crema: topim ciocolata alba impreuna cu 100 ml frisca lichida. ATENTIE SA NU FIARBA! Lasam ciocolata topita la congelator pana s-a intarit (aprox. 1 ora). Dupa ce scoatem ciocolata din congelator, o mixam 2 minute. Adaugam branza mascarpone si continuam mixarea. Punem Kinder Bueno intr-un blender si lasam blenderul sa-si faca treaba. Mixam cei 100 ml de frisca lichida ramasi si apoi amestecam Kinder Bueno facut piure cu branza mascarpone mixata si cu frisca batuta.
Sirop: Punem 2 linguri de zahar la caramelizat (pana cand face spume haha). Adaugam apa, inca o lingura de zahar si esenta de vanilie. Lasam siropul sa fiarba 2 minute.
Asamblare: Asezam primul blat pe care il insiropam, jumatate din crema, al doilea blat insiropat mai mult, crema ramasa (pastram 2-3 linguri pline din crema) si ultimul blat insiropat. Lasam tortul la rece peste noapte sau cateva ore bune inainte de a fi decorat.
A doua zi, ungem tortul cu crema pastrata si il imbracam cu pasta de zahar. Eu am pictat tortul cu praf auriu alimentar si l-am decorat cu floricele.
Spor la treaba!
1
Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2018/02/tort-cu-crema-kinder-bueno.html