Desert tort cu crema de vanilie si capsuni

de indrea_ms in Bucataras in oras, 2 Aug 2020 | 1020 vizualizari

 

Retete de vara: Un tort vesel, colorat decorat cu fluturași și floricele ca de vara

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: -

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de vanilie si capsuni:

 

Blatul se face așa: Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează compoziția. Albușurile se bat spumă. Se adaugă gălbenușurile la spuma de albușuri, apoi făina și cacaua amestecându-se ușor cu o spatulă. Dacă vreți, puneți și un praf de copt. Și apoi, ori puneți toată compoziția într-o formă rotundă de tort și o coaceți 30 de minute la foc potrivit, ori o împărțiți în 3 și coaceți pe rând foile de blat. Eu am ales de data asta a doua variantă.

Pentru sirop, am amestecat apa cu zahărul și esența de vanilie și am pus pe foc cât să se dizolve zahărul.

Crema de vanilie am făcut-o așa: Amidonul l-am amestecat cu zahărul, am turnat laptele încet şi am amestecat să nu se facă cocoloaşe. Am pus cratiţa pe foc mic şi am fiert, dar nu am dat în clocot, până s-a îngroşat. Am lăsat deoparte să se răcească şi între timp am frecat untul cu mixerul. Când budinca s-a răcit, am adăugat-o treptat la unt şi am omogenizat.

Crema de căpșuni am făcut-o după instrucțiunile de pe plic, respectiv, într-un vas am pus 250 ml de lapte rece, am adăugat plicul Dr. Oetker și 150 ml de unt moale, la temperatura camerei și am mixat timp de 3 minute până s-a întărit compoziția.

Apoi am însiropat prima foaie de blat și am pus un strat de cremă de vanilie, am așezat a doua foaie de blat, am însiropat-o și am pus din nou un strat de cremă de vanilie. A treia foaie am însiropat-o și pe ea, după care am îmbrăcat tortul în crema de căpșuni și am decorat cu floricelele și fluturașii din napolitană.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios