Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza fiecare in parte. Dupa ce albusurile devin spuma, se adauga peste ele galbenusurile spuma, esenta, amestecul de turmeric, untul topit dar nu fierbinte, si faina de grau in care s-a amestecat praful de copt, cacaua, si se omogenizeaza cu o paleta de sus in jos, usor sa ramana crema pufoasa, dupa care se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil in care s-a pus hartie de copt; se da tava la cuptor la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru circa 50 de minute. Cand blatul este copt, se opreste focul si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua felii pe orizontala.
Mod de preparare pentru crema:
Se pune la blender sucul de mandarine, feliile de mandarine, zaharul vanilat si se mixeaza bine, dupa care se adauga gelatina peste ele si se lasa pret de cateva minute la bain marie, asta pana se face frisca din smantana cu zahar. Cand frisca este gata, se adauga peste crema de mandarine, se omogenizeaza bine si se pune la frigider pret de cateva ore sa se mai intareasca.
Mod de preparare pentru frisca:
Se pune la mixat smantana si zahar si se mixeaza pana se obtine frisca, eu am avut o smantana mai slaba in grasimi si frisca nu s-a facut asa tare, dar este buna si asa, arata mai de tort pregatit in casa, mai natural.
Se pune o foaie de blat in tava cu fund detasabil, se toarna crema, se mai pune o foaie de blat si se lasa pret de cateva ore la frigider sa se intareasca bine crema, apoi se scoate si se orneaza dupa preferinte.
Sa aveti pofta, dragilor!