Desert tort cu crema de mandarine

de abetina in Torturi, 15 Mar 2018 | 3719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina de grau
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita amestec miere de albine cu turmeric
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr unt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 cana suc de mandarine proaspat
  • 2 mandarine
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 gr smantana
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 plicuri gelatina,10 gr.gelatina la 400 ml compozitie.
  • Ingrediente pentru ornare:
  • mandarine sau portocale
  • ornamente
  • 300 gr smantana
  • 2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mandarine:

Mod de preparare pentru blat:
 Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza fiecare in parte. Dupa ce albusurile devin spuma, se adauga peste ele galbenusurile spuma, esenta, amestecul de turmeric, untul topit dar nu fierbinte, si faina de grau in care s-a amestecat praful de copt, cacaua, si se omogenizeaza cu o paleta de sus in jos, usor sa ramana crema pufoasa, dupa care se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil in care s-a pus hartie de copt; se da tava la cuptor la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru circa 50 de minute. Cand blatul este copt, se opreste focul si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua felii pe orizontala.
 Mod de preparare pentru crema:
  Se pune la blender sucul de mandarine, feliile de mandarine, zaharul vanilat si se mixeaza bine, dupa care se adauga gelatina peste ele si se lasa pret de cateva minute la bain marie, asta pana se face frisca din smantana cu zahar. Cand frisca este gata, se adauga peste crema de mandarine, se omogenizeaza bine si se pune la frigider pret de cateva ore sa se mai intareasca.
 Mod de preparare pentru frisca:
  Se pune la mixat smantana si zahar si se mixeaza pana se obtine frisca, eu am avut o smantana mai slaba in grasimi si frisca nu s-a facut asa tare, dar este buna si asa, arata mai de tort pregatit in casa, mai natural.
   Se pune o foaie de blat in tava cu fund detasabil, se toarna crema, se mai pune o foaie de blat si se lasa pret de cateva ore la frigider sa se intareasca bine crema, apoi se scoate si se orneaza dupa preferinte.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone