Tort cu ciocolata caramel

de pity19 in Torturi, 6 Oct 2014 | 3176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite ciocolata cu caramel
  • 5 linguri coca cola light
  • 150 ml frisca lichida HuLaLa
  • 1 lingurita miere de albine
  • 3 plicuri ciocolata cu caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata caramel:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat si ciocolata cu caramel. Albusurile le mixam spuma tare, adaugam coca cola. Galbenusurile le incorporam in spuma de albusuri. Turnam faina amestecata cu praful de copt si amestecam incet de sus in jos.

Mixam frisca bine. Desfacem plicurile de ciocolata si turnam peste frisca impreuna cu o lingura de miere. Mixam pentru cateva secunde ;

Luam o tava rotunda de cuptor si o tapetam cu hartie de copt. Cu o lingura de lemn adaugam in forma 5 linguri din amestecul facut pentru blat, peste care turnam un sfert din crema. Punem tot cate 5 linguri din aluatul pentru blat, peste care adaugam crema si tot asa, ultimul strat fiind crema.

Dam la cuptorul preincalzit cca 40 de minute la 190 grade.

Cand este gata lasam la racit si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)