Desert tort cu crema de branza

de -Licurici- in Torturi, 26 Iun 2017 | 3286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri cacao
  • 9 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • o lingura coaja de portocala confiata
  • Pentru sirop:
  • compot de visine
  • Pentru decor:
  • ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de branza:

Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua.

Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.

Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand, laptele, uleiul, apoi se adauga, putin cate putin, faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 29cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit pana a doua zi.

Pentru crema, branza de vaci se mixeaza cu zaharul.

Frisca se bate separat, apoi se incorporeaza in compozitia cu branza.

Blatul se taie in 2, se insiropeaza cu compot, apoi se pune mai mult de jumatate din crema, al doilea blat insiropat si se acopera cu restul de crema.

Deasupra se rade ciocolata cu lapte.

Se lasa la rece, apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort in doua culori cu crema de vanilie si jeleu de caise