Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand, laptele, uleiul, apoi se adauga, putin cate putin, faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 29cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit pana a doua zi.
Pentru crema, branza de vaci se mixeaza cu zaharul.
Frisca se bate separat, apoi se incorporeaza in compozitia cu branza.
Blatul se taie in 2, se insiropeaza cu compot, apoi se pune mai mult de jumatate din crema, al doilea blat insiropat si se acopera cu restul de crema.
Deasupra se rade ciocolata cu lapte.
Se lasa la rece, apoi se poate taia.