Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, esenta si mixam pana ce se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt, adaugam lingura cu lingura, amestecand cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 3 felii.
Crema de banane-ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida, lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam smantana impreuna cu frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam bananele pisate si amestecam.
Crema de struguri-mixam frisca cu smantana pana ce isi dulbeaza volumul, adaugam mascarponele (care l-am mixat putin separat) siropul de struguri treptat, mixand pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam (apa cu zeama de lamaie si o lingura de zahar), adaugam crema de banane-a 2 foaie de blat-sirop-crema de struguri (din care am oprit cateva linguri), a 3 foaie-insiropam putin si dam la frigider 30 min.
Imbracam tortul in frisca vegetala care am amestecat-o cu crema de struguri oprita.
Intr-un ibric adaugam untul, frisca, ciocolata rupta bucatele, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, turnam deasupra si decoram dupa plac.