Desert tort cu crema de afine si ciocolata

de Lau in Torturi, 3 Feb 2019 | 2820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Crema de afine
  • 200 g afine proaspete
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza
  • Crema de ciocolata
  • 200 g ciocolata
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 25 g unt
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 25 g unt
  • 50 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de afine si ciocolata:

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta de vanilie, omogenizam cu o paleta.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 3 parti egale.

Crema de afine-punem afinele cu zaharul, zeama de lamaie si 2-3 linguri de apa la fiert, fierbem pana ce se ingroasa siropul, le pisam cu blenderul si strecuram sosul.Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam smantana pana ce devine pufoasa,adaugam branza si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam sosul de afine si omogenizam.

Crema de ciocolata-topim ciocolata cu untul si 100 ml de smantana,lasam sa se raceasca foarte bine ,

Adaugam smantana ramasa si ciocolata topita intr-un vas,mixam pana ce devine pufoasa si isi dubleaza volumul.

Sirop-amestecam 250 ml apa la temperatura camerei cu zeama de la 1/2 lamaie,1 lingura de zahar si esenta de vanilie,amestecam bine pana ce se dizolva zaharul.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam in mijloc crema de ciocolata si pe margine crema de afine-foaie-sirop-crema de ciocolata in mijloc,crema de afine pe margine-a 3 foaie -insiropam si imbracam torul in crema de ciocoalta ramasa.

Dam la rece cateva ore dupa care glazuram tortul cu ciocolata topita si decoram cu afine,ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik