Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta de vanilie, omogenizam cu o paleta.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 3 parti egale.
Crema de afine-punem afinele cu zaharul, zeama de lamaie si 2-3 linguri de apa la fiert, fierbem pana ce se ingroasa siropul, le pisam cu blenderul si strecuram sosul.Lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam smantana pana ce devine pufoasa,adaugam branza si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam sosul de afine si omogenizam.
Crema de ciocolata-topim ciocolata cu untul si 100 ml de smantana,lasam sa se raceasca foarte bine ,
Adaugam smantana ramasa si ciocolata topita intr-un vas,mixam pana ce devine pufoasa si isi dubleaza volumul.
Sirop-amestecam 250 ml apa la temperatura camerei cu zeama de la 1/2 lamaie,1 lingura de zahar si esenta de vanilie,amestecam bine pana ce se dizolva zaharul.
Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam in mijloc crema de ciocolata si pe margine crema de afine-foaie-sirop-crema de ciocolata in mijloc,crema de afine pe margine-a 3 foaie -insiropam si imbracam torul in crema de ciocoalta ramasa.
Dam la rece cateva ore dupa care glazuram tortul cu ciocolata topita si decoram cu afine,ciocolata.