Desert tort cu ciocolata, fistic si ness

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 25 Aug 2017 | 3508 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare

Crema cu fistic:

  • 1 l lapte
  • 250 g ciocolata alba
  • 4 linguri de zahar
  • 100 g amidon
  • 200 g unt
  • 100 g fistic copt si decojit
  • 50 g zahar pentru caramelizat fisticul

Crema de ness:

  • 200 g crema de branza
  • 3 pliculete ness
  • 120 g unt
  • zahar pudra dupa gust

Sirop pentru blat:

  • 200 ml apa calda
  • 1 plic ness
  • 2-3 linguri de zahar

Pentru ornat:

  • 300 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 trufe de ciocolata
  • 30 g ciocolata neagra topita cu o lingurita unt si o lingura frisca lichida
  • 10 biscuiti petit beurre
  • 70 g fistic copt si maruntit
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata, fistic si ness:

Pentru blat: topim ciocolata cu untul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Mixam galbenusurile. Peste galbenusuri adaugam ciocolata topita cu untul, albusurile spuma, apoi faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si coacem 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt. Eu am facut un blat dreptunghiular pe care l-am taiat fasii si am format un tort spirala.

Pentru crema cu fistic: intr-un vas amestecam cele 4 lingri de  zahar cu amidonul si adaugam treptat laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Punem vasul pe foc mediu si amestecam continuu pana se ingroase crema. Dam vasul de pe foc si adaugam treptat ciocolata alba rupta bucatele si untul. In crema rece adaugam si fisticul caramelizat maruntit.

Am caramelizat 50 g zahar, am adaugat fisticul, am rasturnat pe o planseta umeda, apoi am maruntit fisticul.

Pentru crema de ness: am pus  toate ingredientele intr-un vas si am mixat.

Blatul meu a iesit foarte inalt si l-am taiat in doua,apoi am taiat fasii fiecare bucata de blat, am stropit-o cu siropul de ness, am pus crema de fistic pe fiecare fasie de blat si am format un tort spirala.

Peste tort am distribuit crema de ness, apoi biscuitii inmuiati in ness.

Peste biscuiti si pe marginile tortului am distribuit ciocolata alba. Am tapetat marginile tortului cu fistic copt si maruntit. Din ciocolata neagra am facut cele doua spirale pe care le-am folosit pentru ornat. intre cele doua spirale am presarat putin fistic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata, fistic si ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea