Desert tort cu capsuni si biscuiti

de oanapl in Torturi, 21 Apr 2017 | 2966 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • esenţă de migdale
  • crema:
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g căpşuni 
  • sirop:
  • 200 ml apă
  • 10 linguri de zahăr
  • câteva linguri de coniac de bună calitate sau lichior din fructe de pădure
  • decor:
  • 300 g biscuiţi rotunzi fragezi, glazuraţi în ciocolată
  • câteva căpşuni
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni si biscuiti:

Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci in cuptorul preincălzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul să se răcească, apoi il tai in doua părti.

Prepari siropul, dând în câteva clocote apa cu zahărul, apoi, la sfârşit, după ce stingi focul, adaugi coniacul sau lichiorul. Lasi să se răcească bine.

Tai capsunile cubulete.
Mixezi frișca lichidă. Prepari crema mixând bine brânza cu zahărul pudră, apoi adaugi frișca lichidă şi amesteci pana se omogenizează. Adaugi căpșunile si amesteci usor.
Incepi sa asamblezi tortul. Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi blatul, apoi fixezi biscuiţii pe marginea formei, torni crema de brânză, apoi asezi al doilea blat bine însiropat.

Decorezi deasupra cu ciocolată topită, cu căpşuni trase în ciocolată şi cu friscă. Dai tortul la rece pentru câteva ore, după care indepărtezi inelul reglabil.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru parintii mei