Desert tort cu capsuni si biscuiti

de oanapl in Torturi, 21 Apr 2017 | 2812 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • esenţă de migdale
  • crema:
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g căpşuni 
  • sirop:
  • 200 ml apă
  • 10 linguri de zahăr
  • câteva linguri de coniac de bună calitate sau lichior din fructe de pădure
  • decor:
  • 300 g biscuiţi rotunzi fragezi, glazuraţi în ciocolată
  • câteva căpşuni
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni si biscuiti:

Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci in cuptorul preincălzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul să se răcească, apoi il tai in doua părti.

Prepari siropul, dând în câteva clocote apa cu zahărul, apoi, la sfârşit, după ce stingi focul, adaugi coniacul sau lichiorul. Lasi să se răcească bine.

Tai capsunile cubulete.
Mixezi frișca lichidă. Prepari crema mixând bine brânza cu zahărul pudră, apoi adaugi frișca lichidă şi amesteci pana se omogenizează. Adaugi căpșunile si amesteci usor.
Incepi sa asamblezi tortul. Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi blatul, apoi fixezi biscuiţii pe marginea formei, torni crema de brânză, apoi asezi al doilea blat bine însiropat.

Decorezi deasupra cu ciocolată topită, cu căpşuni trase în ciocolată şi cu friscă. Dai tortul la rece pentru câteva ore, după care indepărtezi inelul reglabil.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dulciuri cu Georgiana 1

22.04.2017, 08:53

Ce frumos!

oanapl 1

22.04.2017, 18:22

Multumesc mult! Ma bucur ca va place!

kytz 1

23.04.2017, 15:57

Apreciez foarte mult rețetele tale!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de capsune