Desert tort cu capsuni si biscuiti

de oanapl in Torturi, 21 Apr 2017 | 3014 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • esenţă de migdale
  • crema:
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g căpşuni 
  • sirop:
  • 200 ml apă
  • 10 linguri de zahăr
  • câteva linguri de coniac de bună calitate sau lichior din fructe de pădure
  • decor:
  • 300 g biscuiţi rotunzi fragezi, glazuraţi în ciocolată
  • câteva căpşuni
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni si biscuiti:

Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci in cuptorul preincălzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul să se răcească, apoi il tai in doua părti.

Prepari siropul, dând în câteva clocote apa cu zahărul, apoi, la sfârşit, după ce stingi focul, adaugi coniacul sau lichiorul. Lasi să se răcească bine.

Tai capsunile cubulete.
Mixezi frișca lichidă. Prepari crema mixând bine brânza cu zahărul pudră, apoi adaugi frișca lichidă şi amesteci pana se omogenizează. Adaugi căpșunile si amesteci usor.
Incepi sa asamblezi tortul. Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi blatul, apoi fixezi biscuiţii pe marginea formei, torni crema de brânză, apoi asezi al doilea blat bine însiropat.

Decorezi deasupra cu ciocolată topită, cu căpşuni trase în ciocolată şi cu friscă. Dai tortul la rece pentru câteva ore, după care indepărtezi inelul reglabil.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici