Desert tort cu capsuni

de Aletta in Torturi, 3 Iun 2017 | 4164 vizualizari

 

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ?
Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 125 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 30 g cacao
  • un zahar vanilinat
  • un praf de sare

Pentru crema de branza:

  • 750 g crema de branza Pilos ( la galetusa)
  • 200 g zahar pudra
  • 15 g gelatina
  • 250 g capsuni

Jeleul de capsuni:

  • 300 g capsuni
  • 50 g zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 10 g gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni:

Mai intai, am pregatit blatul pe care l-am facut cu o zi inainte: Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul treptat pana a devenit o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si uleiul si le-am omogenizat cu o spatula, iar la sfarsit, am cernut cacaua impreuna cu faina si le-am amestecat delicat. NU AM FOLOSIT PRAF DE COPT, blatul creste foarte frumos si nu se lasa absolut deloc daca bezeaua este batuta corect. Se coace 20-25 min max la 180 de grade C, intr-o forma de 24 cm ,apoi se scoate si se rastoarna pe un gratar, se scoate hartia pergament si se lasa la racit 2 ore.

Crema de branza: Branza se amesteca cu zaharul pudra, eu le-am mixat cateva secunde. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Capsunile spalate si curatate se dau prin blender si se adauga in crema de branza, se amesteca usor, apoi se adauga si gelatina hidratata minim 15 min inainte si topita apoi pe baie de aburi, se amesteca bine.

Pe farfuria pe care dorim sa avem blatul, punem inelul detasabil in jurul ei, punem si blatul, turnam crema de branza si dam la frigider 2,3 ore sa se intareasca.

Intre timp, pregatim jeleul:

Capsunile spalate si curatate se dau prin blender sau se paseaza si se pun apoi intr-o cratita pe foc, cu zaharul si zeama de lamaie pana da intr-un clocot. Se ia de foc si se trece printr-o sita ca sa avem un jeleu fara seminte. Jeleul obtinut se amesteca cu gelatina hidratata si topita pe baie de aburi, se adauga peste crema de branza si se mai lasa 2 ore la frigider pana servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

zeama de lamaie ajuta la pastrarea frumoasa a culorii capsunilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure