Desert tort cu alune de padure, ciocolata alba si trandafiri

de Ancutsa in Torturi, 5 Mai 2018 | 3072 vizualizari

 

Pentru aniversarea părinţilor noştri am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de alune de pădure şi două glazuri: de ciocolată albă şi cu dulceaţă de trandafiri.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri (pline) făină
  • 7 linguri (pline) nucă
  • un plic praf de copt
  • un vârf linguriţă sare
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 400 ml apă
  • 2 linguriţe esenţă rom
  • 3 linguri zahăr
  • pentru crema de alune de pădure:
  • 3 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri (rase) amidon
  • Câteva alune de pădure
  • 100 frişcă lichidă
  • pentru glazuri:
  • 100 g ciocolată albă
  • 100+300 ml frişcă lichidă
  • Dulceaţă de trandafiri după gust
  • Colorant alimentar roşu
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu alune de padure, ciocolata alba si trandafiri:

 

 

Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă sau o cratiţă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.

 Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.

Pentru cremă: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, se toarnă laptele cald, amestecând şi bătând uşor cu telul, se fierb pe foc mic până se îngroaşă uşor. Se dă deoparte, se adaugă untul şi alunele de pădure (cam o mână) rumenite şi măcinate, se amestecă şi se lasă la răcit. Se adaugă frişca lichidă şi acum se bate un minut-două cu mixerul.

 Pentru glazuri, se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se dă deoparte şi se lasă la răcit.

Pentru glazura albă: se bat 100 ml frişcă lichidă, dar mai moale, apoi se toarnă cam o lingură din ciocolata topită şi se amestecă uşor cu o spatulă.

Pentru glazura de trandafiri: se bat 300 ml frişcă lichidă, dar mai moale, se toarnă restul de ciocolată albă şi dulceaţă de trandafiri după plac (eu am pus mai multe linguriţe pentru că îmi place gustul, însă puteţi pune mai puţin dacă nu sunteţi obişnuiţi cu aroma). De la dulceaţa de trandafiri crema se colorează doar într-un roz pal, iar eu am dorit un roz mai intens, aşa că am adăugat şi câteva picături de colorant alimentar roşu.

 Asamblare şi decor: se taie tortul în trei foi, se însiropează, se umple cu crema de alune de pădure, se îmbracă tortul în glazura albă şi se decorează cu cea roz.

 Porţii: 12

Diametrul formei de copt: 20cm

Timp total: 3h

 Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/tort-cu-alune-de-padure-ciocolata-alba.html

 

TIPS-URI

1

Sfat: menţionez că glazura roz este multă, dar mie mi-a fost suficientă pentru modelul de pe laterale, care necesită mai multă cremă. Dacă nu doriţi ceva complicat, consider că 200 ml frişcă şi o ciocolată vă vor fi suficiente pentru a îmbrăca un tort cu diametru de 20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu alune de padure, ciocolata alba si trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

miki_a 1

07.05.2018, 15:23

Foarte frumos și romantic! La mulți ani fericiți, părinților, alături de voi!

mihaelar63 1

07.05.2018, 18:29

La multi ani parintilor !!!

Ancutsa 1

08.05.2018, 10:00

Va multumesc foarte mult!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "An nou" 2011