Într-un bol, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și iaurtul. Introduci afinele intr-un blender si le pasezi.
Dizolvi gelatina in 100 ml compot de zmeură (sau altfel de compot de fructe de pădure), o lasi câteva minute la hidratat, apoi o topești pe baie pe aburi. Adaugi gelatina în fructele pasate, apoi încorporezi amestecul în crema de brânză.
Asezi inelul de la tava pe un platou şi tapetezi cu pişcoturi insiropate scurt in compot, atât pe margini, cât şi pe fundul platoului. Adaugi jumătate din cremă, pui un strat de pişcoturi și adaugi restul de cremă cu mascarpone. Ornezi cu frişcă.
Lasi la rece cel putin 4 ore inainte de a servi tortul.
Se scoate din formă şi se poate decora după imaginație.
1
Vă sfătuiesc să folosiți doar jumătate de pișcot pentru a decora pe margine. Eu le-am folosit întregi și au fost cam mari.