Desert tort Cristina

de Ancutsa in Torturi, 24 Iul 2017 | 3288 vizualizari

 

Pentru ca azi e onomastica surorii mele, am pregatit un tort cu blat de cacao, crema de vanilie si ciocolata, decorat cu frisca si rulouri de napolitana umplute cu crema.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri;
  • 250 g unt sau margarina;
  • 5 linguri de zahar;
  • 6 linguri (cu varf) faina;
  • 10 linguri lapte;
  • 2 linguri (cu varf) cacao;
  • un plic praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • Ciocolata neagra dupa gust;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml;
  • 3 linguri zahar;
  • 25 g whisky sau alta tarie;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida;
  • Ornamente de zahar;
  • O cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cristina:

 

Blatul:

Se amesteca untul (sau margarina) cu zaharul, un praf de sare, se adauga, rand pe rand, galbenusurile, laptele, faina, cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pregatita cu foaie de copt si se coace la foc mediu aprox 30-35 de minute.

 Siropul:

Se face un sirop din apa cu zahar si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga whisky sau alte esente.  

 Cremele:

Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald, amestecand si batand tot timpul cu un tel pentru a o face mai aerata, apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.

Pentru crema de ciocolata: se toarna intr-un castronel un pic din crema de vanilie si se amesteca bine cu putina ciocolata neagra.

 Dupa ce s-au racit blatul, crema si siropul, se taie blatul in 2 foi si se insiropeaza.

 Decorul:

Se umple tortul cu crema de vanilie, pastrand insa 2 linguri de crema si pentru ornat.  Se intinde peste aceasta, cu grija, si crema de ciocolata si se adauga capacul tortului.

  Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta. 

 Se imbraca tortul in frisca. Se orneaza cu flori de frisca si, in mijloc, cu crema de vanilie ramasa. Se decoreaza cu ornamente de zahar, iar marginile se imbraca in rulouri de napolitana umplute cu crema.

 Se da la rece pana la servire.

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-cristina-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cristina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

26.07.2017, 13:53

Multumesc frumos!

Rahela Velicu 1

26.07.2017, 18:18

Ce frumos!

Ancutsa 1

26.07.2017, 20:08

Multumesc mult, Rahela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru MAMA