Nu este Tiramisu reţetă originală, dar este un desert care pe noi ne-a cucerit, iar crema este ideala.
Tiramisu reţetă originală
Mai intai, pregatim crema. Mixam mascarponele cu frisca lichida pana devine o spuma suficient de tare. Adaugam si crema de ciocolata si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Lasam deoparte crema si tapetam o forma de chec sau orice alta forma doriti cu folie alimentara. Lasam marginile suficient de lungi pentru a acoperi apoi desertul. Punem compotul intr-un castron si cappuccino in alt castron.
Lasam fiecare piscot in compot cate 3-4 secunde, pe fiecare parte, apoi le punem in tava si imbracam tava cu piscoturi.
Punem jumatate dn crema, mai adaugam piscoturi pe jumatate si apoi adaugam restul de crema.
Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider, pentru cel putin 2-3 ore sau peste noapte.
Rasturnam apoi desertul pe un platou, pudram cu cacao si portionam.
Pofta buna!
1
Eu am folosit si compot si cappuccino pentru ca nu mi-a ajuns compotul. Puteti folosi doar compot sau doar cappuccino, cum doriti voi. Sau chiar alt tip de compot.
2
Puteti aseza desertul in tava ca mine sau puteti pune in vasuri de yena sau in cratite si sa asezati mai multe straturi de crema si de piscoturi.