Desert Tiramisu

de -Licurici- in Prajituri, 26 Iun 2018 | 4308 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Adi Hadean pentru aceasta varianta de crema pentru tiramisu. De obicei, fac crema doar cu galbenusuri, dar mi-a placut si asa. 

 

INGREDIENTE

  • 15 piscoturi;
  • 500 g crema mascarpone;
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 2 linguri de zahar tos;
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker;
  • 1 pliculet zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • cafea:
  • 350 ml apa + 8-10 lingurite de cafea;
  • sirop de zahar ars:
  • o cana de zahar + cafea + esenta de migdale
  • Pentru decor:
  • cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.
Crema se lasa la rece.
Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.
Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
Piscoturile se trec prin sirop si se asaza intr-o tava, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru ornat).
Pe deasupra, se presara cacao.

TIPS-URI

1

Obligatoriu, ouale trebuie sa fie proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si capsuni