Desert tarta in doua culori cu prune si mere

de oanapl in Prajituri, 12 Oct 2017 | 3385 vizualizari

 

ingredient secret
Am văzut mai demult (pe un grup culinar) ideea aceasta cu tarta în 2 culori și mi-a plăcut foarte mult. Nu mai rețin cu ce era umplută, dar eu m-am gândit să folosesc fructe de sezon: mere și prune.
Și m-am gândit să fac un aluat cu cacao... ingredientul meu secret! ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g făină
  • 25 g cacao neagră
  • 50 g zahăr măcinat
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • un praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 700 g prune
  • 5 mere
  • Scorțișoară
  • 8 linguri zahăr brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta in doua culori cu prune si mere:

Într-un vas pui făina cernută, cacaua și sarea și omogenizezi, apoi adaugi untul rece și amesteci cu mâna până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider.

Între timp, speli prunele, le scoți sâmburii și le tai cubulețe, apoi le pui într-un vas cu fundul gros, adaugi 4 linguri de zahăr brun și le lași să se călească puțin, până când se înmoaie și scade zeama lăsată. La final, adaugi scorțișoara și lași să se răcească.

Speli merele, le scoți cotorul și le tai cubulețe, apoi le pui într-un vas cu fundul gros, adaugi 4 linguri de zahăr brun și le lași să se călească puțin, până când se înmoaie și scade zeama lăsată. La final adaugi scorțișoara și lași să se răcească.

Întinzi aluatul între 2 foi de hârtie de copt apoi îl așezi în tava unsă cu unt și îl înțepi cu o furculiță din loc în loc. Tai surplusul de aluat și formezi 2 fâșii pe care le așezi pe mijloc (în formă de cruce) pentru a separa umpluturile. Adaugi compoziția de prune în 2 dintre spațiile create alternând cu compoziția de mere. Din aluatul rămas poți să decupezi câteva floricele și să ornezi tarta.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 35 de minute.

Lași să se răcească puțin și tai tarta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta in doua culori cu prune si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Albinita