Desert tarta cu pere si branza

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2020 | 2867 vizualizari

 

Aveam niste pere din alea dulci și bune, care toamna sunt tari, iar după câteva luni se fac zemoase si bune și deoarece se cam stricau în boxă, le-am curățat  și le-am pus în congelator. Acum le-a venit rândul și m-am gândit că ar fi numai bune într-o tartă delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g brânză dulce
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză dulce
  • 100 g smântână
  • 4 ouă
  • esență de lămâie
  • 6 linguri zahăr
  • 4-5 pere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si branza:

Pentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt și se omogenizează aluatul. Se întinde aluatul, apoi se trasferă în tava (cu diametru de 30-32 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți. Din aluatul rămas se decupează floricele.

Pentru umplutură, se decojesc perele, se taie cubulețe. Se stropesc cu zeamă de lămâie și se pun într-o oală cu 2 linguri de zahăr și se călesc 5-10 minute. Dacă lasă zeamă, se adaugă 2 linguri de amidon pentru a lega compoziția.

Se bat albușurile spumă tare, adăugând zahărul măcinat. Se mixează gălbenușurile cu brânza, smântâna, esență de lămâie și 3-4 linguri de făină. Se încorporează albușurile amestecând delicat, de jos în sus.

Se întinde crema de brânză peste aluat și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Se scoate tava, se adaugă perele și floricelele de aluat și se mai lasă la cuptor pentru 15 minute.

Se lasă să se răcească tarta în tavă și se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert altfel de cremes