Vă invit la o felie de tartă rapidă și delicioasă. Am avut ca sursă de inspirație revista Practic în bucătărie.
Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul. Întinzi aluatul, apoi îl trasferi în tava (cu diametru de 30-32 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți.
Pentru umplutură, decojești perele, le tai în 2 și le cureți casetele cu semințe. Fiecare jumătate o tai felii, fără a tăia în totalitate, ci lăsându-le unite spre vârf. Le stropești cu zeamă de lămâie. Bați albușurile spumă tare, adăugând puțină zeamă de lămâie, apoi zahărul măcinat. Mixezi gălbenușurile cu brânza, smântâna, zeama de lămâie rămasă, ghimbirul ras și praful de budincă. Încorporezi albușurile amestecând delicat, de jos în sus.
Întinzi crema de brânză peste aluat și așezi perele.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Lași să se răcească tarta în tavă și o servești.