Cafeaua de dimineata parca merge cel mai bine cu o prajitura. Pentru asta nu e nevoie de vreo prajitura sofisticata, ci de una aromata si pufoasa, iar daca mai este si usor de preparat atunci ma declar pe deplin multumita.
Guguluful de astazi intruneste toate conditiile pentru titlul de: prajitura ideala langa cafea... sau ceai, sau lapte. :)
Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si se albesc. Adaugam extractul de vanilie si coaja de lamaie si amestecam bine.
Smantana pentru frisca o batem pana devine spumoasa, apoi o adaugam peste compozitia de oua, amestecand usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand usor pana cand se incorporeaza.
La final adaugam laptele si fructele uscate si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava de guguluf, unsa cu unt si nivelam.
Dam la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pana cand se rumeneste frumos si trece testul scobitorii (~50 de minute).
Dupa ce s-a copt, rasturnam guguluful pe un gratar de bucatarie si lasam pana cand se raceste complet, apoi pudram cu zahar si portionam.