Desert tarta cu mere caramelizate si frisca

de Moni_alex in Prajituri, 3 Mar 2018 | 3458 vizualizari

 

O prajitura cu aroma de mere si zahar caramelizat

 

INGREDIENTE

  • 1.5kg de mere
  • 5 oua
  • 125 g zahar tos + 250 g zahar pentru caramel
  • 125 g faina
  • 1 praf de sare
  • 125 g faina alba
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 70 g unt
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri de zahar pudra
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere caramelizate si frisca:

Am inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic  pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a topit zaharul am tapetat bine cu siropul format laturile si fundul cratitei. Am lasat la rece pana cand zaharul caramelizat s-a intarit si a inceput sa pocneasca.

Merele le-am spalat bine, le-am curatat de coaja si le-am taiat felii mai groase.

Am asezat in cratita peste zaharul intarit un strat de felii de mar in cerc, am pus cateva bucatele de unt, am adaugat un alt strat de felii de mar si deasupra cateva cubulete de unt si am presarat putina scortisoara.

Am bagat cratita cu mere in cuptorul preincalzit la foc potrivit si am lasat aproximativ 35-40 min pana s-au inmuiat si s-au copt pe jumatate.

Pentru blat am pregatit o compozitie de pandispan: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu telul cu un praf de sare, se adauga zaharul lingura cu lingura pana rezulta o bezea tare, se adauga apoi si zaharul vanilinat. Galbenusurile se adauga unul cate unul pana si se bat cu telul pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga faina cernuta putin cate putin si se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn.

Dupa ce  merele s-au inmuiat, se scot din cuptor se adauga repede compoztia de pandispan si se niveleaza cu spatula.

Tarta se baga in cuptor si se lasa la copt aproximativ 40-45 minute pana cand pandispanul este copt si se desprinde de margini.

Dupa ce s-a copt tarta se scoate din cuptor si se rastoarna imediat pe un platou.

Se lasa sa se raceasca.

Smantana pentru frisca se bate cu mixerul pana se intareste si se adauga 1-2 linguri de zahar pudra si se mai mixeaza putin la viteza mica.

Dupa ce s-a racit tarta se orneaza cu frisca.

Se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate face fara frisca si se serveste cu inghetata de vanilie

2

am folosit mere ionatane

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta