„Bunatati pentru Craciun”
Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa,adaugam uleiul,laptele si mixam pana ce se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt, macul si ciocolata,adaugam peste albusuril,esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Crema de vanilie-punem laptele la foc,intr-un bol mai mare amestecam galbenusurile cu amidonul,zaharul si coaja de lamaie,adaugam laptele fierbinte,amestecam pana ce se omogenizeaza,
Turnam compozitia in oala si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.
Lasam sa se raceasca foarte bine,mixam mascarponele si adaugam treptat crema,esenta de vanilie.
Pe un platou asezam foaia de blat(cu un cutit am taiat un pic deasupra)adaugam crema si decoram cu fructe dupa plac.