Crema de vanilie-intr-un bol mai mare batem galbenusurile cu amidonul si putin lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam treptat laptele caldut amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce crema se ingroasa ca o budinca.
Lu-am de pe foc adaugam lingura de unt,esenta de vanilie si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine.
Foia dezghetata o asezam in tava unsa cu unt,taiem marginile,intepam cu furculita si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos
Dupa ce sa racit aluatul de tarta ungem baza cu dulceata,adaugam crema de vanilie.
Mixam frisca cu smantana si cu ajutorul unui posh facem moate deasupra la crema,sau putem adaugam peste crema si nivelam cu o paleta.
Dam la rece 30 min inainte de servire.