tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu ceva timp în urmă după o rețetă de-a lui Adi Hadean.
Pentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași la rece o jumătate de oră apoi îl întinzi cu sucitorul și îl tranferi în tavă unsă cu unt și îl înțepi cu o furculiță, să nu se umfle. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Ciocolata și smântâna le pui într-o oală cu fundul gros și amesteci până când se topește ciocolata, apoi lași să se răcească puțin și adaugi gălbenușurile și amesteci bine.
Opțional poți adauga esență de rom / cognac / sherry. Dacă ți se pare prea amară, poți adăuga zahăr. Torni crema în aluat și coci la 175-180 de grade C, timp de 15 minute, până se întărește umplutura.
După ce scoți tarta din cuptor, presari peste ea fulgi de migdale.