Blatul:
Stratul de budinca:
Stratul de fructe:
Stratul incolor:
Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.
Bate spuma albusurile cu praful de sare.
Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Incorporeaza simultan faina proaspat cernuta si albusurile batute spuma, in amestecul de galbenusuri si zahar, usor, sa nu iasa aerul din spuma batuta.
Unge tava cu ulei, presara putina faina si toarna amestecul obtinut, apoi da tava la copt pentru 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp, curata capsunile de codite si spala-le.
Scoate blatul din cuptor, apoi din tava pe un platou.
Pune 400 ml lapte la foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.
Dilueaza pudra din plicul de budinca in 50 ml lapte, apoi toarna amestecul obtinut in laptele care clocoteste pe foc.
Amesteca sa se ingroase, apoi toarna budinca obtinuta peste blatul rece.
Asaza un strat de capsuni peste cel de budinca, apoi prepara stratul incolor de gelatina repetand pasii de la budinca, inlocuind insa laptele cu apa si budinca cu gelatina. Pentru aroma, eu am pus trei picaturi de esenta de zmeura.
Acopera cu acest strat tarta, lasa la racorit si da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!