Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti

de deyutzky in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 5359 vizualizari

 

Acasa, mama ii face aproape in fiecare an, dar anul asta e prima data cand ii fac eu :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru 18 bucati:
  • 900 g faina alba
  • 1 cub de drojdie (40-50 g)
  • 100 ml apa calduta
  • 130 g unt
  • 300 ml lapte caldut
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 5-6 linguri miere
  • Pentru uns mucenicii:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti:

Intr-un bol mare punem 850 gr din faina (daca mai trebuie, adaugam dupa). Facem o gropita in mijloc in care adaugam apa calduta si dizolvam in ea drojdia.

Adaugam acum si zaharul, laptele caldut, untul si amestecam pana cand untul se topeste.

Punem oul si sarea si incepem sa framantam bine. Daca mai este nevoie de faina/apa calduta se adauga acum. Se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se acopera bolul cu un prosop si se lasa la crescut la loc cald timp de 1 ora.

Se rup bucatele din aluat si se formeaza bilute. Se infaineaza masa de lucru si din fiecare biluta intindem rulouri lungi si subtiri.

Fiecarui rulou ii rasucim capetele in sens opus dupa care ii prindem capetele iar el ar trebui sa se rasuceasca singur, exact ca in imagini. Il mai rasucim noi putin pana cand ajungem la forma dorita si ii prindem capetele sub forma unui covrig apoi suprapunem aluatul in forma de 8.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem mucenicii. Batem oul cu laptele si ungem mucenicii. Dam tava la cuptor la foc mediu-mic pana cand se rumenesc frumos.

Dupa ce ii scoatem, ii asezam intr-o alta tava si cat sunt inca fierbinti ii insiropam cu siropul fierbinte (pentru sirop: incalzim apa intr-un ibric iar in ea dizolvam mierea).

Ii ungem apoi cu miere si ii presaram cu nuca macinata. Din aceste cantitati mie mi-au iesit 18 mucenici cat palma.

Va doresc pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni raw